top of page

Diatermi/ Epilering 

Diatermi betyder "genom värme" och är en behandling som bränner vävnad med hjälp av ström. Strömmen leds via ett litet instrument som liknar en penna med en väldigt tunn nål. 

Den upplevda smärtan varierar självklart mellan individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden så som överläpp och runt ögon upplevs ofta som mer smärtsamma.

Namnlösdfghj.png

Hårborttagning

Vid behandling av oönskad hårväxt förs en tunn nål ner i hårsäcken. Högfrekvent växelström slås på till nålens spets och värmen skadar hårsäcken så att hårstrået inte kan växa ut igen.

Behandlingen tar lite tid eftersom varje hårsäck måste behandlas var för sig: Eftersom håret växer i olika växt faser, (tillväxtfas, vilofas, övergångsfas ) så kan det hända att man kan får bränna samma hårsäck mer än en gång några veckor efter första behandlingen, eftersom håret måste vara i tillväxtfasen för att hårsäcken skall kunna koaguleras.

Detta är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät, till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn , mage och runt bröstvårtor

Namnlöslkj.png
fibrom.png

Fibrom/Skintags

Vi kan även ta bort mindre fibrom och upphöjda leverfläckar.

Då "skalar" vi av huden lager för lager med den varma nålen, som omedelbart försluter alla anslutande blodkärl vilket gör att det inte blir någon blödning.

Efter behandlingen uppstår en sårskorpa som ramlar av efter någon vecka. 

Viktigt att förstå är att när man tar bort större fibrom eller upphöjda fläckar kan det bli ett litet ärr i form av en vit fläck eller pigmenterad fläck istället. Men äret blir finare än om man skulle ta bort med skalpell. 

Vissa fibrom kan även växa tillbaka vilket innebär att behandlingen kan behöva upprepas vid behov. (Det ingår ett återbesök)

skinissue_2b.jpg

Blodkärl

Man kan även ta bort mindre kärl i ansiktet med metoden, samt körsbärsangiom på hela kroppen.

När vi bränner bort kärl med diatermi går vi ner med nålen i kärlet/angiomet och koagulerar blodet med värmen från nålen. Kärlet/angiomet skrumpnar ihop och det bildas en sårskorpa som ramlar av efter någon vecka.

Varje behandling är mellan 5-30 minuter och priset beror på hur många kärl, hårstrån eller fibrom vi ska behandla.

Pris för borttagning av ett fibrom: 500 kr  (50kr tillägg per ytligare fibrom)

kärl och hårstrån tar vi bort så många vi hinner på 30 min 350 kr.

                           

Vi bokar 30 minuter per tillfälle. 

Ring gärna om du har yttligere frågor eller kom förbi salongen på en kostnadsfri konsultation. 

Toppfoto-behandlingar-5.jpg
bottom of page